7 juli 2021

Training belangenbehartiging

In de week van 5 – 9 juli week vonden drie trainingsbijeenkomsten lokale belangenbehartiging plaats voor KBO-bestuurders. De training werd gegeven door Michiel Krijvenaar, partner bij Van Belang & Partners en trainer van de Lobbyvakschool. Hij heeft ruime ervaring als lobbyist bij Actiz, cliëntenorganisaties en vele andere maatschappelijke organisaties in gemeenten.

Aanleiding vormen de gemeenteraadsverkiezingen die in de meeste Brabantse gemeenten op 16 maart 2022 plaatsvinden. Het lijkt ver weg, maar de verkiezingsprogrammacommissies van de lokale politieke partijen zijn al aan het schrijven. Het is van groot belang dat het ouderenperspectief in de verkiezingsprogramma’s meegenomen wordt en thema’s zoals ouderenhuisvesting en welzijn hoog op de agenda komen! Hiervoor heeft KBO-Brabant een wensenlijst aan de KBO-Kringen en -Afdelingen gestuurd met als titel: Lang leve de vergrijzing: een slimme gemeente is voorbereid!

Michiel Krijvenaar is onder de indruk van alle inzet en de kwaliteit van de lokale KBO-bestuurders. Tegelijk valt bij hem de bescheidenheid van KBO-bestuurders op. Ze zijn een belangrijke raadgever voor hun gemeenten bij uitvoering van beleid en het directe contact met oudere burgers.

Het was een levendige boel bij de trainingen. Ervaringen werden uitgewisseld en bestuurders inspireerden elkaar. Voor de KBO-bestuurders die de training gemist hebben, richt KBO-Brabant een aparte webpagina in met bijvoorbeeld het tijdschema van de gemeenteraadsverkiezingen en andere tools. Klik hier (inloggen als kaderlid is nodig).

Voor meer informatie: mail naar Ellen Willemsen: ewillemsen@kbo-brabant.nl, of bel naar 073 – 644 40 66.

Voorbeeld
Inmiddels is een artikel verschenen op 18 juli in het Algemeen Dagblad en in BN/De Stem over de aanpak van de seniorenverenigingen in Gilze en Rijen in aanloop naar de verkiezingen. Klik hier.