12 oktober 2023

Luisteren naar levensverhalen

Op 17 november vindt in Breda het LevensLuister-event plaats, een interactieve bijeenkomst over verbinding en dialoog met ouderen.

Hoe mooi is het te luisteren naar het rijke levensverhaal van mensen op leeftijd? Daar is veel uit te leren en veel inspiratie uit te halen. Het project LevensLuister gaat over dat luisteren naar het leven van ouderen. “Luisteren naar een leven, om het leven zelf meer luister te geven”, noemt LevensLuister dat. Het project heeft daar verschillende mogelijkheden voor ontwikkeld die (klein)kinderen, levensbegeleiders, vrijwilligers en zorgprofessionals helpen om tot een zinvol en betekenisvol gesprek met ouderen te komen.

LevensLuister-event

Speciaal om te ervaren hoe het gesprek met ouderen kan worden aangegaan, organiseert LevensLuister op vrijdagochtend 17 november het tweede LevensLuister-event. Een interactief programma met aandacht voor verbinding en dialoog.

Inspirerende sprekers

Voor het event, dat gehouden wordt in Breda, zijn twee inspirerende sprekers uitgenodigd. De eerste is Jacky van de Goor, auteur, onderzoeker, organisatiecoach en leiderschapstrainer. Ze vertelt over de kracht van verhalen als middel voor verbinding.

De tweede spreker is Joost van Wijmen. Hij is social designer en gaat in op lichamelijke veranderingen gedurende ons leven, en hoe deze bespreekbaar te maken. Ook vertelt hij welke impact dit soort veranderingen heeft op ons leven als mens.

Aanmelden

Bijwonen van het LevensLuister-event is gratis. Dat is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Fonds Sluyterman van Loo, een fonds dat het levensplezier van ouderen stimuleert door initiatieven voor kunst en verbinding te financieren. Aanmelden kan via deze link: klik hier. Nieuwsgierig naar het gehele programma? Bekijk hier de uitnodiging voor het evenement.