15 september 2021

Coronatoegangsbewijzen

Naar aanleiding van de persconferentie van 14 september jl. blijkt dat in de horeca (café’s, restaurants), sportkantines en voor evenementen zoals festivals, feesten en professionele sportwedstrijden een coronatoegangsbewijs nodig is.

Papieren coronabewijs
Heeft u geen telefoon met apps (coronacheckapp)? En wilt u online een coronabewijs aanmaken? U kunt een coronabewijs ook aanvragen via de website CoronaCheck.nl. Op deze website krijgt u uitleg over hoe u het bewijs kunt uitprinten.
U kunt ook hulp vragen aan uw familie, vrienden of buren. Ook hebben veel bibliotheken het Informatiepunt Digitale Overheid; zij kunnen u ook helpen. Op deze manier kunt u toch online een coronabewijs aanmaken en gelijk gebruiken.

Lukt dit toch niet?
Dan kunt u een coronabewijs op papier thuisgestuurd krijgen.
Bel naar het publieksinformatienummer 0800-1351. Zij hebben uw BSN en postcode nodig voor het aanvragen van een papieren coronabewijs. Zorg dus dat u deze bij de hand hebt. U krijgt iemand aan de lijn. Er kan wel enige wachttijd zijn via dat nummer.
Het papieren coronabewijs wordt per post verstuurd. Houd er rekening mee dat dit tot 5 dagen kan duren.

U kunt ook bellen met 0800-1421, doorkiesnummer 1. Geen wachttijden. Maar u moet uw gegevens (BSN-nummer en postcode) wel zelf intoetsen. U krijgt geen persoon aan de lijn.

Zo werkt het digitale coronatoegangsbewijs:

Meer informatie over het coronabewijs vindt u op https://www.vilans.nl/coronabewijs-regelen