17 juni 2021

Negeren recept Medische Noodzaak

KBO-Brabant: Medische Noodzaak op recept medicijn wordt genegeerd

KBO-Brabant krijgt de laatste tijd steeds meer klachten binnen van medicijngebruikers dat het opschrift Medische Noodzaak op een recept voor medicijnen niet gehonoreerd wordt door apothekers. Een gevolg is dat de medicijngebruiker het medicijn zelf moet betalen. Volgens KBO-Brabant is het niet acceptabel dat het voorschrift van een arts genegeerd wordt.

KBO-Brabant vindt dat demissionair minister Van Ark in deze slepende kwestie de regie moet nemen en op korte termijn met een oplossing moet komen. In het debat over medicijngebruik van 16 juni jl. zegt de minister dat ze het belang van duidelijkheid onderschrijft over medische noodzaak en wisselen, maar dat ze aanpassing van de wet niet aan een demissionair minister vindt en zo duurt de kwestie voort.

Persbericht
Wij stuurden op 17 juni hierover een persbericht uit aan regionale en landelijke pers en omroepen. Klik hier om het volledige bericht te lezen.

 

Ook nieuwsbrief Ons Actueel ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.