23 april 2021

Vaccinatiebereidheid hoog

Om inzicht te krijgen in de vaccinatiebereidheid hebben 570 ouderen in Brabant een digitale vragenlijst ingevuld. Het onderzoek is uitgevoerd door de GGD’s in Brabant, in februari/maart 2021 en de respondenten zijn geworven via de nieuwsbrief, het ledenmagazine Ons en de website van KBO-Brabant. De gemiddelde leeftijd is 73 jaar en 54% is man. 95% van de respondenten is ouder dan 62 en de oudste respondent is 98 jaar oud.

De vaccinatiebereidheid onder ouderen is hoog, met 91% die aangeeft zich te willen laten vaccineren. Onder vrouwen (86%) is de vaccinatiebereidheid lager dan onder mannen (96%). Respondenten die zich niet willen laten vaccineren zijn banger voor bijwerkingen en geloven minder vaak dat vaccineren effectief is. Mogelijk dat de twijfelaars, of niet-willende mensen, van mening veranderen wanneer blijkt dat de kwalijke effecten van vaccineren op lange termijn mee vallen.

Klik hier voor de volledige rapportage.

 

Ook nieuwsbrief Ons Actueel ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.