2 februari 2021

Hulp bij reizen voor coronaprik

ANWB AutoMaatje helpt met vaccinatieritten

In een artikel  op de website van Omroep Brabant staan voorbeelden van 85-plussers die tientallen kilometers moeten reizen voor een Covid-19 vaccinatie, en dat niet meer kunnen of geen vervoer hebben. Beleidsmedewerker Edith Mostert van KBO-Brabant: “Het zorgt voor enorm veel onrust. Mensen weten niet hoe ze daar moeten komen, raken in paniek en vertellen ons zelfs dat ze dan maar afzien van een vaccinatie. Dit moet beter.” Lees hier verder op de website van Omroep Brabant.

 

Priklocaties inmiddels dichter bij gepland

Inmiddels is bekend dat er een computerstoring was bij de GGD en dat daarom priklocaties te ver uit de buurt werden gepland. Dat is hersteld. Zie hier voor het artikel op de website van Omroep Brabant.

 

Hulp van AutoMaatje om op de priklocatie te komen

Bent u minder mobiel, hebt u een afspraak om u te laten vaccineren tegen COVID-19 en hebt u geen vervoer? Is zelf regelen lastig en kunt u geen redelijk beroep doen op vervoer met indicatie? ANWB AutoMaatje richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt u met hun eigen auto. Het gebruik van ANWB AutoMaatje is verder geheel gratis.

Lees hier verder op de website van ANWB AutoMaatje en zie of er een ANWB AutoMaatje bij u in de gemeente actief is.

Niet in alle gemeenten is ANWB AutoMaatje actief, maar vaak zijn er wel  andere vervoersmogelijkheden georganiseerd. Check in uw eigen gemeente welke vorm van vervoer er mogelijk is. Op de website Ik wil vervoer kunt u uw eigen gemeente invullen en krijgt u informatie over de vervoersmogelijkheden aldaar. Klik hier.

 

KBO-Brabant is partner van ANWB AutoMaatje

KBO-Brabant is partner van ANWB-AutoMaatje en wil graag bereiken dat AutoMaatje in alle Brabantse gemeenten vertegenwoordigd is. Op deze pagina op onze website staat daarover meer informatie. Wilt u meer weten of hebt u tips hieromtrent, neem dan contact op met Edith Mostert: bel 073 – 644 40 66 of mail naar emostert@kbo-brabant.nl.

 

Ook nieuwsbrief Ons Actueel ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.