20 december 2023

Provincie helpt bij verduurzamen vastgoed

Vastgoedeigenaren van bijvoorbeeld een ontmoetingscentrum, een ouderensoos of een zorginstelling kunnen kosteloos begeleid worden bij het verduurzamen van hun pand. Het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed zorgt voor een volledig gesubsidieerd advies over duurzame maatregelen en de juridische kaders.

Tot en met eind 2024 helpt het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed van de provincie Noord-Brabant kleine pandeigenaren die willen verduurzamen met kosteloos advies en begeleiding. Het gaat hierbij om het ontzorgen en verduurzamen van maatschappelijke vastgoedportefeuilles. De panden van verschillende organisaties in het leven geroepen voor het bevorderen van het welzijn van ouderen vallen ook onder maatschappelijk vastgoed. Die panden kunnen dus in aanmerking komen voor deze subsidieregeling. Kleine vastgoedeigenaren die bijvoorbeeld een buurthuis, een ouderensoos, een dorpshuis, Afdelings-onderkomen, gemeenschapscentrum of zorginstelling in eigendom hebben, kunnen gebruikmaken van dit adviestraject. Per vastgoedeigenaar geldt een maximum van drie panden.

Duurzame kansen

Kleine vastgoedbezitters kunnen en willen vaak wel verduurzamen, maar het is niet altijd makkelijk. Het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed helpt bij het uitzoeken wat allemaal mogelijk is en hoe men dit kan aanpakken. Deze hulp is kosteloos en geeft de pandeigenaren inzicht in de duurzame kansen van hun pand(en) en hoe deze gefinancierd kunnen worden.

Kostenbesparing

Het Ontzorgingsloket helpt niet alleen bij het verbeteren van de duurzaamheid van het pand of de panden, maar ook bij kostenbesparing, het verlengen van de levensduur van de gebouwen en geeft advies bij financiering en vergunningen. Meer informatie, de voorwaarden en een aanmeldingsformulier staan op de website van het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed.