1 december 2023

De meeste toeslagen gaan in 2024 omhoog

Per 1 januari veranderen de bedragen van de toeslagen, zoals zorgtoeslag en huurtoeslag. Vanaf nu kunt u bekijken wat dit voor u betekent. En hoeveel toeslag u op basis van uw situatie kunt krijgen.

Meer dan de helft van de Nederlanders ontvangt toeslag. De meeste toeslagen gaan per 1 januari omhoog. Maar de eenmalige verhoging van de zorgtoeslag uit 2023 vervalt. Ook kunnen meer mensen huurtoeslag en kindgebonden budget aanvragen.

Om te zien wat dit voor u betekent, kunt u vanaf nu een proefberekening maken op toeslagen.nl/proefberekening. In de proefberekening beantwoordt u een paar vragen over uw persoonlijke situatie in 2024. Na het invullen krijgt u meteen een overzicht van de toeslagen en de bedragen die u op basis van de ingevulde gegevens kunt krijgen. Doe dat ook als u nu geen recht heeft op toeslagen, want misschien heeft u er in 2024 wél recht op.

Wat moet u doen?

Ontvangt u al toeslag? Zorgt u er dan voor dat de Dienst Toeslagen altijd de juiste gegevens van u heeft. Check uw gegevens en pas deze aan in Mijn toeslagen. Uiterlijk 14 december ontvangt u een brief per post, in Mijn toeslagen en in de Berichtenbox van MijnOverheid waarin de hoogte van uw toeslagen voor 2024 staan.

Ontvangt u nog geen toeslag en blijkt dat u er in 2024 wel recht op heeft? Vraag dan de toeslag meteen aan via toeslagen.nl/aanvragen.

Aanpassen, ook gedurende het jaar

Veranderingen in uw leven hebben invloed op hoeveel toeslag u kunt krijgen. Dus verandert er in 2024 iets in uw leven, zoals in uw inkomen of in uw woonsituatie, of gaat u bijvoorbeeld scheiden? Geef dat dan meteen door via Mijn Toeslagen. Zo verkleint u de kans dat u te veel of te weinig toeslag ontvangt. Kijk op toeslagen.nl/pasaan.

Meer weten?

Op toeslagen.nl vindt u meer informatie over de verschillende toeslagen. Staat uw vraag er niet bij of hebt u hulp nodig bij het doorgeven van wijzigingen? Maak dan een afspraak bij één van de balies of toeslagenservicepunten. Kijk op toeslagen.nl/hulp welke er bij u in de buurt zijn.