12 oktober 2023

Universiteit Tilburg zoekt deelnemers onderzoek

Aan de Universiteit van Tilburg wordt op dit moment gewerkt aan een wetenschappelijk onderzoek naar de veranderingen in het brein gedurende de levensloop.

De onderzoekers hebben met name nog grote behoefte aan participanten van 65 jaar en ouder. Senioren die willen deelnemen aan het onderzoek krijgen daar een vergoeding van tussen de 10 en 15 euro voor.

De reeds opgedane ervaring leert dat veel participanten het erg leuk om deel te nemen. Iedereen wordt op het lab van de universiteit ontvangen met een kopje koffie. Omdat het een EEG-onderzoek betreft waarbij het aansluiten ruim twintig minuten in beslag neemt, is er ook tijd voor de deelnemers om gezellig wat te kletsen. Dus deelname aan het onderzoek is niet alleen nuttig, maar ook erg leuk!

Wat wordt er van u verwacht?

Deelname aan het onderzoek bestaat uit twee onderdelen: het invullen van een vragenlijst op de computer thuis (circa 35 min) en het maken van een aantal testen in het lab (circa 90 min). Tijdens de testen in het lab zullen uw hersensignalen en hartslag worden gemeten door middel van EEG en ECG. Voor het meten van de hersensignalen zal er wat gel in uw haar worden aangebracht. Er zijn faciliteiten in het lab aanwezig om achteraf uw haar te wassen.

Deelnemers moeten op eigen gelegenheid naar de Universiteit Tilburg komen. De onderzoeksgroep zoekt daarom met name participanten uit Tilburg en omliggende regio (Tilburg, Berkel-Enschot, Oisterwijk, Gilze en Goirle).

Heeft u interesse in deelname, dan kunt contact opnemen met onderzoeker Anouk Bouma via het mailadres: cognitie@tilburguniversity.edu. Vermeld in deze mail uw naam, leeftijd en telefoonnummer, er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen. De onderzoekers kijken uit naar uw deelname!